FOLLOWERS

El Marino, produk Kolagen TERBAIK di peringkat antarabangsa~Menggabungkan 2 Jenis Teknologi Canggih dari Perancis:
• Pemenang Anugerah Aktif Delima VIQUA via ADS Berpaten Sistem Penghantaran Nano.
• Adunan istimewa Kolagen Marin Dihidrolisis + Peptid Elastin Collative.

Aksi Sasaran
• Merencatkan aktiviti yang menguraikan kolagen & elastin kulit.
• Mempercepat penghasilan kolagen & elastin.
• Menggantikan kehilangan kolagen & elastin.

Kolagen dan elastin ialah protein yang membentuk struktur lapisan kulit yang lebih mendalam, memberikan ketegangan, keanjalan dan kelembapan yang wajar kepada kulit. Hampir 70% daripada tisu kita terdiri daripada lolagen.

Penuaan Intrinsik - Apabila usia kita meningkat, degradasi lolagen semakin cepat dan ini menyebabkan kulit mengalami penuaan. Bermula pada usia 25 tahun, kandungan lolagen semula jadi kulit kita mula mengurang pada kadar 1.5% setahun. Pada usia 40 tahun, sintesis kolagen semula jadi kulit kita merosot sekurang-kurangnya 30% berbanding ketika kita berusia 20 tahun. Secara perlahan-lahan, penghasilan lolagen semakin perlahan berbanding dengan kadar kehilangannya lalu menyebabkan kulit menjadi kusam, kering dan hilang ketegangan yang asal.

Penuaan Ekstrinsik - Selain itu, cahaya UV, pencemaran alam sekitar, gaya hidup yang penuh tekanan serta tabiat yang tidak sihat seperti merokok, penyalahgunaan alkohol akan menambahkan lagi penghasilan radikal bebas di dalam kulit lalu menghasilkan pengeluaran dan aktiviti enzim yang merosakkan struktur kulit.

Tanda-tanda penuaan kulit yang berpunca daripada kekurangan kolagen:
• Kulit Kering
• Lingkaran hitam & kantung mata
• Kusam & nada kulit tidak sekata
• Kulit hilang keanjalan (melandur)
• Garis-garis halus atau kedutan

Jadi, bagaimanakah anda menghalang penuaan kulit dan mengembalikan keremajaan yang lama hilang itu?
Selain Penjagaan Kulit yang Baik, kita perlukan Suplemen Dlaman Kulit (nutrikosmetik) yang berkesan, yang bukan sahaja membantu mengisi semula kolagen yang hilang daripada kulit kita, malah lebih penting lagi menyekat aktiviti enzim yang menguraikan struktur kolagen dan elastin di dalam kulit bagi memacu sistesis kolagen supaya kadar penghasilannya mengatasi kadar degradasinya.

3 comments:

shaz win said...

saya baru je mkn el marino nie,dan die mmg berkesan, tp klu ibu mengandun or tgh dalam pantang boleh minum el marino x??

shaz win said...

saya sudah mengunakan el marino, dan die mmg berkesan, tap saya ada 1 soalan disini,jikalau ibu mengandung atau yang tengah dalam pantang boleh tak die minum el marino nie???

minta penjelasan, terima kasih

Yanne said...

Hi shaz win.. tq 4 asking..
1) Sgt digalakkan utk amalan semasa berpantang dan disambung terus pengambilan el marino selepas itu.. El marino membantu memulihkan luka dalam dan kulit luar yg kasar dan ber kedut2 akan kembali anjal.
2) Tidak digalakkan ambil semasa mengandung kerana dikhuatiri akan mengganggu perkembangan janin. Sila rujuk doktor anda.